Strandstädning.

Vi var och städade stranden i Ålabodarna vid Glumslöv utanför Landskrona. Det är ett samarbete mellan "Städa Sverige" och "Coca Cola". För att vi städade denna stranden fick Alopeci förbundet syd närmare 3000 kr. Helt otroligt bra! Annars är förbundet van vi en årsomsättning på ca. 10 000 kr, alltså ett bra tillskott.
När vi vaknade var vädret ruskigt och blåsigt, vi såg inte fram emot en dag på stranden. Men....... när vi kom fram till ålabodarna hade Evy och Bengt tagit husbilen dit och där väntade de med frallor och nykokt kaffe, suuuuuper mysigt. Därefter städade vi stranden, hemskt vad vi hittade mycket skräp 5 stora säckar plus en söndrig solstol och en oljedunk. När vi gick längs stranden hittade vi ett litet rökeri på skylten stog det: Världens minsta men bästa rökeri. Och för dagen hade de nyrökta räkor. Vi gick in och beställde mat som vi skulle hämta på tillbakavägen. När vi gick tillbaka hade vi så mycket skräp så vi kunde inte stanna för att ta med maten utan fick först gå och lämna skräpet. Väl framme vid husbilen kommer rökeriägaren med BIL och hämtar Mathias och Bengt för att ta med dem och hämta maten sen körde han dem tillbaka. Han menade att detta var hans sätt att bidra till ett tack för att vi städat stranden.
Maten var rökt lax+makrill+stenbit med potatissallad samt ett gäng rökta räkor som var STORA. Efterrätten belv nybakad toscakaka som vi också köpte på rökeriet. Vi satt där i husbilen och blickade ut över ett vackert, upproriskt hav. En helt UNDERBAR dag. Evy och Bengt, det gör vi om!



Kommentarer
Postat av: Kajsa

Gud vad duktiga ni är.

Och nyrökt fisk är ju sååååå gott!!

2010-09-14 @ 11:39:43
URL: http://parlugglan.blogg.se/
Postat av: moa freakin' carlberg ♥

Vill tipsa om min tävling där du kan vinna ett valfritt plagg ifrån; www.mahingo.com, missa inte chansen! :)

2010-09-14 @ 12:23:29
URL: http://utankontroll.blogg.se/
Postat av: lucke

Hejsan, vad göres? :)

2010-09-14 @ 12:34:59
URL: http://modegrabben.blogg.se/
Postat av: lovisa

duktigt!

2010-09-14 @ 12:43:58
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Lena Lantz

Vad kul att så många kommenterat! JA, visst är vi duktiga, men ärligt, hade det inte varit för förbundet så hade vi nog inte gjort det. Men nu i efterhand, shit vilken härlig dag det var.

2010-09-14 @ 14:52:50
URL: http://lenaprocessen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0