Massage

Thilde har bestämt sig för att spara pengar till en dator, efter att ha sett ett par kompisars lilla notebook. Nu ska hon tjäna pengar genom att MASSERA. 15 minuter kostar 30 kronor. Hon har öppet tors-sön. Men hon stänger 2 av dagarna så fort hon tjänat ihop till den summan som behövs! Haha visst är barn roliga, företagssamt.



Dessutom har hon blivit såååå hjälpsam här hemma. Hon vet att hon inte får någon veckopeng om sysslorna inte är gjorda, nu är det så fint städat på hennes rum, och blommorna är vattnade. Hon hänger upp tvätt för att få en extra slant. Hmmmm, jag tycker det är skönt att få hjälp men ska barn få pengar för all hjälp egentligen? Mathias stod och städade i köket igår och då frågade Thilde "hur mycket får du för detta pappa?". Lite fel bild kanske....

Kram på er!

Vägning.

Hej!
Ja ni, nu går det lååååååångsamt, ärligt talat så är jag missnöjd men vet att det är fel att vara det. Visst är vi människor märkliga, aldrig nöjda. Herregud, jag har ju gått ner över 40 kg men tycker ungefär så här: " varför i hel..te ska det stanna nu. Det kan bero på att jag börjat träna och bygger om min kropp och att det kommer sen. VÅDDÅ SEN!? Jag vill ha resultat nu.
Tränaren har tagit foto, mätt lår, smalaste och bredaste delen av midjan, höft och överarm. I rörlighte fick jag godkännt men i alla andra test moment var jag kass. Styrka mage, armar, lår var urkass. Kondition var inte heller godkännt men inte så hemskt mycket under. Vi får väl se framöver vilka resultat detta ger.  Längtar och är OTÅLIG, ska försöka att tänka positivt och njuta, för jag tycker ju om att träna.
Ha det gott med er!


Dagens vikt var 75,5 en viktminskning med -1,1 kg på 1 månad.     

  minskat med -0,4 

 Mina mål:
1. Gå ner 10 % = 105 kg KLART! 30/6
2. Komma till tvåsiffrigt= 99 kg KLART! 28/7
3. Gå ner 25 % av min vikt (mer än 50 % av min övervikt)= 87 kg 4/11
4. Bli enbart "överviktig" enligt BMI (75% av övervikten)= 77 kg 26/1 
5. Gå ner 40 % av min vikt= 70 kg
6. Nå normalvikt 25 BMI = 64 kg

Att byta första siffra är också mindre delmål.
Första bytet av förstasiffra till 9! 28/7
Andra bytet av förstasiffra till 8! 6/10

Tredje bytet av förstasiffra till 7! 26/12

Hade 52 kg att gå ner. Total viktminskning 40,5 kg. Har nu 11,5 kg kvar att gå ner. Har gått ner 77,9 % av min övervikt.

Ibland så...

Töserna är nog lika ofta vänner som osams. Dock är de också ofta så himla söta mot varandra, och för att jag ska komma ihåg det i stunder då de är lite mer krävande (för att uttrycka det snällt), tog jag fotobevis.


Fönsterlampor..

Tyckte förrut att det var lite tant-varning på fönsterlampor meeeeeen.... jag hittade dessa fina och jag som gillar att ha växter i fönstret slipper ha lampan trängandes i fönsterkarmen med dem. Tycker iofs om vanliga lampor på fot, speciellt med skärm med löst linnetyg. Men när jag såg dessa blev det två av dem.
 

Mina nya skor!

Rea är ju gött!
Ecco såklart!! Dyra skor, ja, men de är så fotriktiga, stöd för hålfoten och bra uppbyggda. Dessutom 3 års garanti! Fötterna använder vi ju hela tiden, alltför många får ont i sina fötter för de har haft dåliga skor.
Stövlarna köpte jag till en tredjedel av ursprungspriset och nästan detsamma med de suuuper mjuka coola jympadojjorna. Ska dock byta ut snöret till ett svart som jag fick till, eller vad tycker ni? 

Visst är våren på väg!

Men än kan det komma flera bakslag. Dock tittar nu mina julrosor upp på bild 1 den vit/lime färgade på bild 2 den lila. Bild 3 är faktiskt påskliljorna som kikar fram.


Knutor borta!

På dessa första två bilderna ser ni dels två knutor i pannan samt en under näsan. Har nu varit hos farbror doktorn och tagit bort dessa såkallade "skäggvårtor" mysigt namn!


Så här ser det ut idag, brännmärken i ansiktet efter lasern, tog även bort tre stycken röda prickar som såg ut som om det blödde. Får ta lite bilder sen när det läkt!

Alopeci träff!

Ja det var vi på i Rydebäck. Det ligger mellan Helsingborg och Landskrona intill havet så vi passade på att gå en runda på stranden. Det var så fint och härligt väder, fina svanar som simmade i vattnet......(hajen musik) sakta närmade de sig strandkanten, det förälskade paret (vi) var lyckligt ovetande om deras intention........ de föröker ANFALLA!
Svanar är fina men INTE snälla, ganska obehagliga faktiskt!

Iallafall.....vi åt på en HÄRLIG Restaurang som tidigare varit ett tegelbruk. Underbar buffe av inhemsk skånsk mat. Fläskestek plus annat kött för den som vill. Flera goda tillbehör som specialgjord rödkål, marinerade champinjoner och några fantastikt goda syltlökar som de stekt i vittv in och socker.  

När vi gick ut från restaurangen och skulle åka hem möttes vi av denna undersköna tavla där himmel möter hav.



Röjt i trädgården!

Min "åttan" rabatt har fått lite uppfrächning, iofs bara klippt ner lite torra perenner men ändå. Är ju lite tidigt annars men såååå skönt att vara ute och greja, får vårkänslor av det även om det är kallt. Äppelträdet är också klippt.

Här kommer "åttan" i sin vår-vinter skrud. Fint nu är buxbomskloten och ormhasseln där de snirklade grenarna egentligen gör sig bäst när de inte har blad som skymmer dem.

Träning!

Ok! Nu har jag bestämt mig. Jag har nu investerat i ett gymkort på everybodygym här i vä. Tanken är att träna minst 2 gånger/vecka men målet är 3 gånger. Var där idag och fick en genomgång av maskinerna samt en tagg så jag kan sticka dit dygnet runt!
Mitt kort på friskis är ett klippkort och jag tänker använda det till att gå på olika roliga pass när möjligheten finns.

Iallafall, idag när det var första gången på gymmet fick jag göra något som heter Bioimpedansmätning. Varpå man i procent mäter hur mycket fett och muskler man har. Jag blev faktiskt glatt överraskad!!
Instruktören ställde in "vågen" på kön, ålder och längd, man står på metallplattor och har handtag i händerna med metallplattor på. Fettmängden i kroppen ska ligga mellan 21-33%, min låg på 34,2%, inte så illa tyckte jag (trodde det var värre). Jag har 25.9 kg fett på min kropp och får max ha 24,6 och minst 13,3. Nu är det ju inte så att jag bara behöver gå ner 1,3 kg för att det ska bli bra, för av det man går ner i vikt är ju en hel del muskler så nu gäller det att omfördela! Alltså bygga muskler och bränna fett vilket är lättare sagt än gjort men nu ska vi se om en månad hur det ser ut då på den där "vågen". 

Här kan ni läsa om hur den mäter http://sv.wikipedia.org/wiki/Bioimpedans

Dagens!

Min makes kloka kommentar: "- Jag har legat på Paris Hilton i Köpenhamn"

hahahaha. Nu är det så att vi har legat på HOTELL HILTON i Köpenhamn, makens kommentar kan ju uppfattas annorlunda. haha

Dottern skulle skriva sin läxa, tre grejor som va det värsta hon visste
1 Elaka människor
2 När någon i familjen är sjuk
3 mammas fisar

hahahaha är det klokt eller, undra vad lärarinnan tänker..... Hon mamman har nog problem med sin mage, eller behöver hon dra ner på kål och lök i maten....haha

RSS 2.0