SVT

Idag har ett tv-team varit här och spelat in Thilde. Hon ska vara med i ett tv-program som heter "Barn på sjukhus". Idag har de spelat in från 11.30-18.30, allt har handlat om hennes vardag hemma, dels med familj, dels med vänner och dels ensam. Imorgon ska de spela in henne i skolan, hos perukmakaren och simningen. Sen ska de med och filma under alopeci-lägret lite längre fram.

Hon är så duktig och verbal, dessutom har hon varit tålig, bara flickorna skulle bära ut saft i trädgården fick de gå fram och tillbaka flera gånger för att teamet skulle få tillräckligt med material som är bra.

Detta kommer sändas till hösten förmodligen. Ska bli så roligt att se.

Här kommer en länk till ett äldre program:
http://svtplay.se/t/105860/barn_pa_sjukhus

Vägning!

Hej!
Några kompisar till mig sa att jag nog hade tappat endel på sista tiden. Känner ju inte det själv så efter några dagar nu tänkte jag faktiskt väga mig innan det var utsatt om ytterligare 14 dagar. Ja ni, det går neråt ibland och uppåt ibland, kroppen är ett mysterium. Har ju haft veckor mellan vägningarna då jag legat något gram upp men nu går det neråt. Makne börjar undra när det stoppar, jag är inte speciellt orolig än, mormor min tror jag fått anorexi, men mina vänner och kollegor VET att jag äter. Ibland är det lite men ibland är det faktiskt upp till 4 dl mat ungefär.
En matdag kan se ut så här:
Frukost, en macka (max) och ett glas mjölk eller 1-2 dl gröt (frukosten är många gånger lite trög att få i sig)
Mellis, keso och banan eller macka (om jag ätit dålig frukost) annars frukt om frukosten slinkit ner bra.
Lunch, rester från igår. 3-4 dl om jag jobbar, 2-3 dl om jag är hemma. (olika hungrig beroende på vad jag gjort)
Mellis, oftast frukt, ibland kaka på jobbet!! Så hemskt sötsugen när jag jobbar, haha.
Middag, 2-3 dl mat av olika slag. Äter som sagt mindre när jag är hemma, idag tex, 3 st små plättar.
Kvällsfika, en banan eller lite yoghurt. Oftast precis innan jag lägger mig, annars blir jag hungrig på natten och får en för lång fasta på natten som gör att det blir ännu svårare att äta frukost dagen efter.

Efter träning tar jag nu i stort sett alltid en gainomax för att få i mig tillräckligt av allt möjligt vilket jag har svårt för annars. Ha det nu så bra!

Dagens vikt var 70,9 kg en viktminskning med -2,1 kg på 16 dagar.     

  minskat med -0,8 

 Mina mål:
1. Gå ner 10 % = 105 kg KLART! 30/6
2. Komma till tvåsiffrigt= 99 kg KLART! 28/7
3. Gå ner 25 % av min vikt (mer än 50 % av min övervikt)= 87 kg KLART! 4/11
4. Bli enbart "överviktig" enligt BMI (75% av övervikten)= 77 kg KLART! 26/1 
5. Gå ner 40 % av min vikt= 70 kg
6. Nå normalvikt 25 BMI = 64 kg

Att byta första siffra är också mindre delmål.
Första bytet av förstasiffra till 9! 28/7
Andra bytet av förstasiffra till 8! 6/10

Tredje bytet av förstasiffra till 7! 26/12

Hade 52 kg att gå ner. Total viktminskning 45,1 kg. Har nu 6,9 kg kvar att gå ner. Har gått ner 86,7 % av min övervikt.

Söta lilla husvagnen......

Ska nu sälja vår söta lilla fina husvagn. Som de flesta av er vet har vi haft många fina stunder i den. Men när vi blev ytterligare en familjemedlem blev det ju lite svårt med platsen. Har idag städat i den och vart lite ledsen ett tag, vet inte om jag egentligen vill sälja den. Har ju gjort endel vid den och har så många minnen, bara lukten när vi kommer in i den påminner om sommar. Inte så där sunkigt som vissa husvagnar kan lukta, utan mysig sommar. Stora flickan har ju haft den lite som ett mysigt kryp in nu under de två åren den stått stilla så hon är extra ledsen över att vi ska göra oss av med den, därför blir det nte prutbart :) Men det känns inte rätt att den bara ska stå, hoppas någon annan familj kan få nytta av den istället.
Bjuder på några bilder.


Knoppar!

Jajamän nu spricker det snart ut i löv. Krokusarna börjar snart blomma över och påskliljorna kommer bredvid..... 

därefter tar häggen tar över med sina vita blommor och blad.
Nedan ser ni först syrenen i knopp och därefter schersmin som är på väg att spricka ut i blad.




Se så många videkissar min salix har, nu kommer pollensäsongen!!! Big time! Och jag jobbar helg......



Kommande pajer.

Här är rabarberna till årets kommande rabarberpajer. namnam. Jag kan gå i timmar varje dag och bara titta i rabatten för att se vad som kommit upp eller vad som knoppats mm. Granarna måste undra om jag tror att det händer så HIMLA mycket från den ena dagen till den andra. Men det vet jag att det inte gör men jag kan ändå inte låta bli.


Hängstol!!!!!

Denna hängstol/hängmatta skulle jag vilja ha under pergolan! Tänk er att sitta i den en härlig sommardag! Har hittat en hemsida med flera stycken liknande, vill dock ha en som vi hänger ut på våren och som får hänga där hela sommaren som man inte behöver vara rädd om. Nedanför bilden står lite info om den.

hängstolar

Sonriente lounger är en stor vacker hängstol i pastellgrönt.

Den är tillverkad av HamacTex, som är ett nytt material som känns som bomull men tål alla väder. Du kan lämna den utomhus året runt utan att den bleks eller möglar. Sonriente (leende på spanska) kommer att göra dig och din omgivning på glatt humör.

Liggytan är hela 130 cm x 210 cm stor, så det här är en väldigt bekväm blandning mellan hängmatta och hängstol. stor och bekväm storlek.


Pergolan är färdig!

Ja, i stort sett iallafall. Vår händige kompis har varit i farten igen. Eller är det så att jag delegerat ut det.......  Oavsett är han en klippa. Det som är kvar är det fina bygget mot väggen som jag och min mamma har satt ihop.....aningen snett....eller mycket snett.... iallafall ska han rätta upp detta.

Ska berätta vad som ska sitta i den breda yttersta balken imorgon. Så här snyggt blev det:
 

Vår!

Nu är den här! Underbart, kliar i mina fingrar men man ska inte börja riktigt än. Har satt penséer lite varstans i trädgården.

bla i krukorna från 1900-talets första hälft.
 

men också i ett hjärta  gjort av ris.

Vägning!

Hej!
Blev chockad när jag såg att jag inte vägt mig sedan 26 februari, alltså 35 dagar. Så nu vägde jag mig i morse. Blev glatt överraskad. Men som sagt är det lite upp och ner med vikten nu eftersom jag tränar så pass mycket ändå, tycker det är svårt att få in 3 joggingturer / vecka utöver de 2 styrketräningspassen, men jag försöker. Testade abdometer på jobbet (tror jag det heter), iallafall så mäter man "magens höjd" när man ligger på rygg och har fotsulorna i golvet (så att svanken försvinner). Högsta tillåtna är 20 cm, DÄR KOM JAG!!! trots att jag har 9 kg övervikt. Glad för det då det är där det "farliga" fettet sitter. Som jag tidigare påpekat så går man ifrån BMI mer och mer men det är svårt att ersätta för det har inte kommit något som är bättre.

Appråpå GBP-op, många såg nog Kalla fakta och deras negativt vinklade program om GBP-op. Jag vill bara säga att jag är super nöjd med min och kan inte alls relatera till de kvinnorna. Dessutom har jag en hemlis som jag ska berätta om längre fram som är rakt emot programmets vinkling.

Dagens vikt var 73 kg en viktminskning med -2,5 kg på något mer än 1 månad.     

  minskat med -1,1 

 Mina mål:
1. Gå ner 10 % = 105 kg KLART! 30/6
2. Komma till tvåsiffrigt= 99 kg KLART! 28/7
3. Gå ner 25 % av min vikt (mer än 50 % av min övervikt)= 87 kg KLART! 4/11
4. Bli enbart "överviktig" enligt BMI (75% av övervikten)= 77 kg KLART! 26/1 
5. Gå ner 40 % av min vikt= 70 kg
6. Nå normalvikt 25 BMI = 64 kg

Att byta första siffra är också mindre delmål.
Första bytet av förstasiffra till 9! 28/7
Andra bytet av förstasiffra till 8! 6/10

Tredje bytet av förstasiffra till 7! 26/12

Hade 52 kg att gå ner. Total viktminskning 43 kg. Har nu 9 kg kvar att gå ner. Har gått ner 82,7 % av min övervikt.

RSS 2.0