OK, första BMI


Vikt nu 116 kg
Längd 161 cm

Lägger in nästa vikt efter jag varit på bedömning den 20 Maj.



Mina mål:
1. Gå ner 10 % = 105 kg
2. Komma till tvåsiffrigt= 99 kg
3. Gå ner 25 % = 87 kg
4. Bli enbart "överviktig" enligt BMI= 77 kg
5. Gå ner 40 % = 70 kg
6. Nå normalvikt 25 BMI = 64 kg

Att byta första siffra är också mindre delmål.

Varför?

För att jag vill kunna ta på mig min fina förlovningsring och underbara vigselring igen!

Jag vill inte längre lägga armarna i kors ovanpå min mage för att jag inte vet vart jag ska göra av dem, jag vill kunna ha armarna i knäet!

Jag vill kunna ha barnen nära mig i knäet!

Ingen mer "hänga-över-byxorna-buk", slippa ha långt linne under alla tröjor för att dölja den. Min dotter påpekar ofta att den sticker fram..... tycker faktiskt att det är lite roligt, har nämligen aldrig skämts för min övervikt, mest varit missnöjd själv.

Vill lära mig leva utan mina egna tjockis-skämt om mig själv. Blir svårt för de är en del av mig, vissa tycker säkert detta är förnedrande och ett sätt för mig att "plåga/aga" mig själv, men så är det inte för mig. Jag upplever det som om jag har bra självförtroende men inte självkänsla. Skulle aldrig hoppa över något i livet bara för att jag är tjock.

Vill känna mig liten när mannen kramar mig så han når runt!

 

Nästan från första början.....

Ok. Då börjar vi dela med oss av tiden fram tills nu.
Jag är kvinna som snart fyller 30 år, har man och två barn. Bor i villa i skåne där jag älskar att leva vad gäller platsen vi bor på, närheten till allt roligt och behövligt och alla vänner, samt en gemytlig grannsämja. Mina intressen är framförallt familj och vänner men också trädgård, och böcker från och till. Jag har bantat av och till sen jag var 19 år, innan dess tränade jag en hel del. Efter min första graviditet då jag var 21 år blev bantandet mer frekvent. Jag kan äta massor eller ingenting, har inga problem med att vara utan mat en hel dag för att sen kränga på kvällen. Tycker egentligen inte att vi äter ohälsosamt, gillar dock vin och öl. Är inte stormförtjust i kakor, smågodis eller chips. Det som isåfall gäller är glass, choklad och något surt och salt. Har tränat av och till men bara ökat i vikt.

För något år sedan fick jag reda på att jag hade något som kallas för pcos symtom ( läs mer här http://www.barnmorska.net/artiklar/blandade-artiklar/238-pcos-ett-tyst-okant-syndrom.html ).
Detta blev en vändning för mig på flera plan säväl positiva som negativa. Sjukskrivning men också insikt om att jag behövde ändra MIG. Insikt om att det kan bli svårt att bli gravid igen, men också ett jävlar anamma att verkligen kämpa och göra allt för att bli det (vilket jag också blev). Insikt om varför jag hade finnar och fetma vilket gav en uppgivenhet men också triggade fightern i mig. Två år av med- och motgångar följde. Några riktiga dalar har det varit och tuffa vägar att ta sig upp på fötter igen. Mitt i allt bestämde jag mig för att börja läsa till distriktssköterska, fick avbryta den p.g.a. mammaledighet men har precis tagit upp den igen. Jag bestämmde mig vintern -09, när min yngsta var 5 månader att jag vill göra en magsäcksoperation, egoistiskt tyckte jag men jag vill bli jag igen. Jag åberopade valfrihet i vården och fick kontakt med Norrtälje sjukhus som lovade en operation i Juli och bedömning redan den 20 Maj. Så där är vi idag.

Välkommen till min nya blogg!

Design lånad av http://isabellicious.blogg.se


RSS 2.0