Träningskläder!

Fick köpa nya träningskläder då de andra blivit förstora, höll på att tappa dem under steppupèn. Så det blev ett par byxor, ett linne samt en välbehövlig sportbh.


Vägning!

Yeees! Glad igen! Tror att jag lagrar lite vätska emellanåt, kände mig uppjäst och spänd i magen förra veckan och nedgången var ju inte så stor då. Denna veckan känns det inte så och då var viktminskningen bättre. Idag ska jag och en granne iväg och styrketräna med en PT (personlig tränare). Kul! Här kommer resultaten.

Dagens vikt var 95,5 en viktminskning med -1,5 kg.     

 minskning med -0,4

 Mina mål:
1. Gå ner 10 % = 105 kg KLART! 30/6
2. Komma till tvåsiffrigt= 99 kg KLART! 28/7
3. Gå ner 25 % av min vikt (50 % av min övervikt)= 87 kg
4. Bli enbart "överviktig" enligt BMI (75% av övervikten)= 77 kg
5. Gå ner 40 % av min vikt= 70 kg
6. Nå normalvikt 25 BMI = 64 kg

Att byta första siffra är också mindre delmål.
Första bytet av förstasiffra till 9!

Hade 52 kg att gå ner. Total viktminskning 20,5 kg. Har nu 31,5 kg kvar att gå ner. Har gått ner 39,5 % av min övervikt.

Kvartersfest!

Då var det dags för den årliga kvartersfesten (21/8). Vädret hade varit bra hela dagen men var osäkert på kvällsprognosen. Vi valde ändå att sitta ute i "rondellen" och kvällen blev UNDERBAR! Vi hade jätte roligt och satt och pratade från kl 19 till halv fyra på natten. Jag var galet sliten igår, men super nöjd med Lördagskvällen.


Här sitter vi hela högen, barnen har redan sprungit iväg.




Ju senare kvällen blev....ju mer pratsamma blev vi alla. Hör ni, va det någon som gick och duschade sen? Hihi.


Medlem i alopeciförbundet...

Gå med som medlem eller värva en stödmedlem! Vi strävar efter att bli ett ”godkänt handikappförbund”. För detta behöver vi bli fler. Varför känns detta så viktigt? - Vår röst skulle bli kraftigare mot politiker etc - Vår ekonomi skulle möjliggöra satsning på barn- och ungdomsverksamhet, sprida information om Alopeci med utökad hemsida, broschyrer mm Alla kan vi bidra. Är du redan medlem, värva då en stödmedlem. Det kan vara en mamma, farmor eller nära vän som känner för Dig. Är du inte medlem, kom med! Fyll i formuläret på denna sidan: http://www.alopeci.se/node/5

Sen kan jag också berätta att den personen som är mest aktiv i förbundet har inte 1000 kr/månad för allt engagemang, samtal mm. Jämför det med många andra organisationer dit man ger pengar där det sitter höjdare med jätte löner. Dessutom vill jag berätta att blir man medlem istället för stödmedlem så får skånes lokalavdelning 100 kr/år av summan som är 250 /år (inte mycket). Stödmedlemar betalar 100/år.

Detta blev ett litet reklam inlägg men det är SÅÅÅÅÅÅ viktigt!
Finns fler barn och vuxna än vad ni tror som har denna sjukdom, många mår väldigt dåligt, Thilde hör inte till dem och det är vi så glada för och jobbar med det var dag.

Kram


I Like my new shoes!!

Från förra inläggets djuphet till ytlighet....haha.
Från ecco såklart. Kunde ju putsat dem lite innan jag fotade..... Störtsköna och köpta på rean, kollade på dem till Esthers dop förra året men köpte då andra. Nu var det nästan halva priset, gav bara 500 kr!! Dessutom är det ju lite klack och JAG behöver det!


Thildes första dag i nya skolan.

Den blev bra. Hon gick utan peruk med med stolthet över sina nya kläder och sin nya fina skolväska. Förken tog under dagen upp i klassen att Thilde inte hade hår och varför. Thilde kände sig nöjd med det, det blev varken förstorat eller åtsidosatt. När hon kom hem sa hon att det inte alls var jobbigt att gå till skolan utan peruken och att det kändes skönt. Jag är så stolt över henne. Alopecian har gjort oss i familjen till bättre människor (tror jag hihi) vi är tajtare och många andra problem här i livet blir inte förstorade (ibland kan vi också vara småsinta..). Trots allt är barnen det viktiga, att de mår bra. Vet att vi skämmer bort dem ibland, köper massa grejer mm. men det viktiga egentligen är vi i familjen, att vi är tillsammans, myser och har det bra.

Älskar familjen.


Vägning....platå?

Nu har jag väl då kommit till den fruktade platån. Blir smått förbannad men ska försöka bearbeta den känslan. Men ska jag nu kräka av mig så låter det så här i mitt huvud: - Jaha, här va man och tränade så att svetten sprutade igår och vad får man som tack för det? Jo, knappt någon viktminskning alls. Visst är det bra att träna men varje gång jag börjat träna under mina viktminskningsperioder har jag istället gått upp i vikt, GUUUUUD  vad man blir motiverad till att träna av det då...... (vet att det förmodligen har att göra med PCOS men det skiter jag i, man bygger lättare muskler pga högre testosteron). SKIIIIIIIIT! Jaja, kanske bättre viktminskning nästa vecka...... om jag nu ska ta i och låta lite positiv.

Dagens vikt var 97,0 en viktminskning med -0,3 kg.     

 oförändrat

 Mina mål:
1. Gå ner 10 % = 105 kg KLART! 30/6
2. Komma till tvåsiffrigt= 99 kg KLART! 28/7
3. Gå ner 25 % av min vikt (50 % av min övervikt)= 87 kg
4. Bli enbart "överviktig" enligt BMI (75% av övervikten)= 77 kg
5. Gå ner 40 % av min vikt= 70 kg
6. Nå normalvikt 25 BMI = 64 kg

Att byta första siffra är också mindre delmål.
Första bytet av förstasiffra till 9!

Hade 52 kg att gå ner. Total viktminskning 19 kg. Har nu 33 kg kvar att gå ner. Har gått ner 36 % av min övervikt. 


Esthers första dagis dag.

Var så upptagen med Esthers första dag på dagis att jag glömde väga mig. Ska försöka hinna med det imorgon. På dagis var det bra, trevliga fröknar finare lokaler än vad jag trodde. I Oktober ska de flytta från barackerna och in i en röd byggnad som tidigare varit skolans. Esther var helt slut efter bara en timmes påhälsning, lite försiktig först men sen gick det bra. Ska inte lämna henne en liten stund förrän på Måndag. Imorgon börjar Thilde och vet ni vad, hon vill inte ha sin peruk säger hon... Tycker hon är duktig och stark men vi får se, hon kanske ångrar sig imorgon, oavsett så bestämmer hon. Men tanken är ändå påbörjad.

Har varit och tränat step idag, så hiiiiiiimla roligt! Har lite inplanerade pass nästa vecka, hoppas det håller i sig även när Mathias börjat jobba.....

Godnatt!


The boy next door....

Som sagt har vi så himla bra grannar, och det tycker Esther också. Här klappar hon om Måns som i stundens allvar blundar, för att undkomma faran kanske haha. Pussandet får de minsann vänta med!!! (hihi)



Sensommar-rabatt

Bjuder på lite sköna bilder från min favorit rabatt. Älskar sensommar blommor såsom flox, rosenstav tyvärr blommar inte silveraxen än men fota den sen.



Glasögon

Var på syntest igår..... mina ögon.....inte bra. Ok, nu vet man det iallafall. Optikern tyckte jag sökte sent, ovanligt att gå från inga glasögon till denna styrka på glasögon, har stort brytningsfel. Idag ska maken, broren och kära svägerskan hjälpa till att välja bågar. Jag gillar pilot-bågar och lite åt retro-hållet, typ som bågarna på Linda nedan.
Hon är iallafall snygg i dem (hon är iofs snygg i allt) men återstår att se vad mina nära och kära tycker. Återkommer i detta ämne!
 


De sista sommarlovsdagarna.

Får lite lätt panik nu när dagis (18/8) och skolan (19/8) snart ska börja. Var en vända ine på Thildes nyrenoverade skola och det ser jättefint ut. Hon är själv lite nervös för det blir en ny skola nya klasskamrater och några gamla samt en ny lärare. Lite väl mycket nytt tycker jag men inget att göra något åt, fixar sig säkert men ni vet en mammas oro.................

Ska försöka vara mest hemma nu dessa återstående dagarna och hitta tillbaka till rutinerna. Ser inte fram emot höst mm. men så är det och ska vara. Har lyckats slarbva bort mitt friskis kort så får ringa och kolla upp hur jag ska göra med det (typiskt mig). Ser fram emot nästa helg emd kvartersfest (rondellfest heter det numera haha) blir super rolig, har faktiskt VÄRLDENS bästa grannar i detta kvarteret. Trevliga, glada och mysiga, roligt brukar vi ha men förra årets diskussion om en rondellhund har inte förverkligats haha någon som har en över?

Kan inte sitta här och skriva nu, vi har ju bara den lilla flickan hemma vilket innebär barnledigt i vår säng......... Kajsa: ska bara stänga fönstret först haha.

Energi............

Vissa saker i livet tar mer energi än annat. Just nu finns det ett stort hål dit min energi läcker, men kan inte göra något åt det. Önskar att jag kunde ge välmående eller hela men allt kan man inte påverka. Mina tankar går ständigt och ofta ditåt.... Med mig och familjen är det bra så ni behöver inte vara oroliga.

Ville bara skriva av mig, inga kommentarer eller frågor på detta är ni snälla. Tack alla för att ni är mina vänner.

Hällevik och jazz

Idag blir det Hällevik och Jazzfestivalen. Man kan läsa mer om det HÄR.

Men jag ser mest fram emot det som bjuds på bilden nedan, bilden tagen från restaurangen Lax & Vin.


Motion!!!

Nu jäklar. Ska minsann motionera nu, har införskaffat kort så nu ska jag in på passen igen. Fler som vill? Två pass är givna för mig: dans och afrodans.

Kolla in schema HÄR.


Lipinjection!

Detta fina lipgloss gillar jag. Finns i fem färger och JAG tycker att det faktiskt gör läpparna större, kanske inte galet större men ändå. När man tagit på det så sticker det något en stund och läpparna får även en rödare ton, vilket är fint. Finns HÄR.
För övrigt är det min favorit sida när det kommer till att handla bra smink- och kroppsprodukter.

Tykarpsgrottan

Igår va vi i tykarpsgrottorna tillsammans med fam. Nilsson. Spännande och mysigt. Inte minst Thilde tyckte det var roligt.



I grottorna var det enbart 8 grader så vi fick klä på oss. Efteråt körde vi till Hovdalaslott där vi åt medhavd kinamat.


Träning.......

Tänkte börja träna och väger tre ställen mot varann. Friskvårdshuset, friskis och exercise. Vilket tycker ni. Jag tittar då på pris, utbud och mängden pass. Jag har som kännt ett stort problem när det kommer till att ta sig till träning på kvällarna, barnpassning!
Vilka ställer upp, ni kan väl ha ett rullande schema...........hahaha!

Exercise har fått zumba på programmet, friskis har många pass bl.a. afrodans  och dans som är sketaroligt!

Usch, blir förvirrad.
Hjälp! Ge mig råd och berätta vart ni går.

Inhandlat

Igår var jag, thilde och Esther på shopping. En ny skolväska till Thilde var målet men det blev även liiiiiite annat.... Väskan blev en axelväska av det okända märket converse... bbbbbbilligt. Sen var det rea på "småfolk" så Esther fick en fin tröja med kaniner och hjärtan. Mathias fick en kofta.


En gruppbild.


Vägning!

Spännande.... trodde jag hade kommit till en platå men.........

Dagens vikt var 97,3 en viktminskning med -1,1 kg.      JIPPI!!!!!

 en minskning med -o,4

 Mina mål:
1. Gå ner 10 % = 105 kg KLART! 30/6
2. Komma till tvåsiffrigt= 99 kg KLART! 28/7
3. Gå ner 25 % av min vikt (50 % av min övervikt)= 87 kg
4. Bli enbart "överviktig" enligt BMI (75% av övervikten)= 77 kg
5. Gå ner 40 % av min vikt= 70 kg
6. Nå normalvikt 25 BMI = 64 kg

Att byta första siffra är också mindre delmål.
Första bytet av förstasiffra till 9!

Hade 52 kg att gå ner. Total viktminskning 18,7 kg. Har nu 33,3 kg kvar att gå ner. Har gått ner 36 % av min övervikt. 

Dop


Agnes Ester Maria

Lisa och Andreas döpte sin lilla flicka Agnes. Dopet var Lördagen den 7/8 utomhus vid Gärds köpinges församlingshem. Gemytlig och mysig stämning med en vansinigt rolig präst.






Kräftskiva!

I Torsdags (5/8) skulle boysen ut och fiska kräftor. Fruarna och barnen fick följa med i början och grilla. Det var super mysigt. 






Kräftburarna förbereds och betet sätts i. Bilderna tagna ur Ulrikas blogg.
http://erikarvid.bloggplatsen.se/


Ute i båten.


Avslutningen blev magnifik. En fantastiskt rolig fest med goda vänner. Tack, tack, tack!
ok

Fullt upp..!

I Lördags var vi först på ett jättemysigt dop. mer info kommer. Sen var vi på kräftskiva, såååååå kul vi hade!!! Tack för det fam. Nilsson Lööw. Vilka goda egenfångade och egenkokade kräftor. Mer info från den kommer också senare.

Igår fick vi påhälsning av Fam. Eriksson/Solitander samt Lisas far Magnus. Vi käkade lite och drack. Kvällen blev sen, tiden går fort när man har roligt. Tack för en trevlig kväll!

Som ni ser händer det saker hela tiden, därav dålig uppdatering.

Tosselilla!

Vi var på Tosselilla i Fredags (6/8) hela familjen och en kompis till Thilde.


Här är tjejerna på vattenlandet och åker en massa vatten rutchbanor, även jag och Mathias åkte några.



Esther fick också vara med på vissa grejor. Här i bollhavet.


Lite barnkarusell för alla barnen. Blev andra stora karuseller också som lilla Esther inte fick vara med på.

Öland

Ja resan var trevlig, inte toppenväder hela tiden men vi gjorde det bästa av situationen. Vi badade båda heldagarna och åt ölands godaste pizza tre dagar i rad (lite jobbigt med sista och tredje pizzan). Härligt avkopplande, tack Peter, Karin, Sanna och Gustav.


Bad i poolerna på böda strand. Fryser du Karin???



Lite tid på en mysig lekplats?


Även Esther gillar leka..


Esther hittar alltid någon kant att sitta på, Sanna pratar lite med henne.


Trädgården var supermysig och inbjöd till mycket lek, här en hängmatta som var välbesökt.

Thilde och Sanna provade på sånna här bollar. Såg väldigt roligt ut.



Sen vägning.

I och med vår ölandsresa vägde jag mig imorse istället. En dag försenad.

Dagens vikt var 98,4 en viktminskning med -0,8 kg

 en minskning med -o,4

 Mina mål:
1. Gå ner 10 % = 105 kg KLART! 30/6
2. Komma till tvåsiffrigt= 99 kg KLART! 28/7
3. Gå ner 25 % av min vikt (50 % av min övervikt)= 87 kg
4. Bli enbart "överviktig" enligt BMI (75% av övervikten)= 77 kg
5. Gå ner 40 % av min vikt= 70 kg
6. Nå normalvikt 25 BMI = 64 kg

Att byta första siffra är också mindre delmål.
Första bytet av förstasiffra till 9!

Hade 52 kg att gå ner. Total viktminskning 17,6 kg. Har nu 34,4 kg kvar av det. Har gått ner 34 % av min övervikt. 

Glad över detta då jag druckit vin varje dag och ätit pizza, godis mm. Mår sådär av det men men semester har det varit. Bilder från resan kommer imorgon. Godnatt!

RSS 2.0