Makens bravader!

Det har hänt igen, en ny incident, och det förvånar mig inte, som en god vän sa: Jag tror du blivit härdad.

Igår så satte min makes jobb, tennisen, stopp för att jag skulle komma iväg och träna. Lite dämpad över detta, men förstående, kom sedan maken hem och skulle göra mig på bättre humör och berättade att vår goda vän skulle komma och installera vår kristallkrona och koppla dimmer till. Kändes bra, har inte haft den tänd innan så det skulle bli spännande.

Vår kompis kommer och vi snackar lite, han tar sig an lampan och börjar mecka. Då kristallkronan är tung och vi var rädda att den skulle kunna trilla ner så höll jag armarna under den. Av någon anledning bad jag maken hålla under den istället. Jag står i dörröppningen och ser hur maken ställer sig invid lampan och håller under, lyfter på ändan för att sätta sig på matrumsbordet som står under lampan. Jag hann tänka tusen tankar eftersom jag VET att bordet är mycket gammalt, rätt skrangligt men fint gustavianskt. Dessutom var det utdraget till max med tre iläggsskivor= än mer ömtåligt. När han nu lyft upp skinkan på bordet och lägger lite tyngd därtill säger det KABOOOOOOMMMMM!!!!!! Bordet är nu nästintill platt!!!!! De halvcirklar som har vars två ben står på sidan eftersom benen är hela, de tre iläggskivorna är nu ca 80 cm ovan golvet vilande snyggt på stolarna. Ljusstakarna av glas som stod på bordet står fortfarande kvar hela och rakt upp. Det blir tyst i hela rummet. Vår kompis ser skräckslagen ut och går skridande och sakta ner från stegen med blicken på mig (förmodligen för att han vet att jag varit och inhandlat detta bordet och tycker mycket om det). Fortfarande inte ett ljud.....

Maken ser förtvivlad ut och frågar vad vi gör nu, vår kompis svarar"- Vi tar ljusstakarna först."
Då kunde jag inte hålla mig längre utan börjar små fnittra med en viss smärta i skratten när jag nu blickar ut över vårt fullständigt kapitulerade bord.
Jag frågar maken hur han tänkt lösa detta och då tittar han med bedjande min på vår händiga kompis och säger:-" Jag vet inte, jag är ju inte så bra på sånt här." Vår vän säger med tröstande röst att vi löser detta. VARFÖR; VARFÖR händer detta alltid ho oss.... Vi skrattade endel, dock med missnöje i blicken. Jag blir sååå trött.

Till råga på allt så var sladden till kristallkronn skavd så vår vän var rädd att hela kristallkronan skulle bli strömförande, och med tanke på allt konstigt som händer i denna familjen så var det bäst att byta hela sladden men det dröjer ett tag så det blev inget ljus i detta hus! Men tack ändå vår kära händiga vän!

Älskling! Detta kostade dig måååååånga euscados!!!!

Vägning!

Hej!
Jag försöker hinna med att träna på ett eller annat sätt. Gå, styrketräna eller zumba här hemma. Alla sätt är bra utom de dåliga. 
Istort sett alla kläder i garderoben passar nu, så hädanefter finns det ingen mindre storlek att ta till, vilket det funnits under viktminskningen hela tiden tills nu. Ett bekvämt problem men dyrt att köpa nya kläder......och ROLIGT!!!
 
Dagens vikt var 76,6 en viktminskning med -1 kg på 15 dagar.     

   minskat med -0,4

 Mina mål:
1. Gå ner 10 % = 105 kg KLART! 30/6
2. Komma till tvåsiffrigt= 99 kg KLART! 28/7
3. Gå ner 25 % av min vikt (mer än 50 % av min övervikt)= 87 kg 4/11
4. Bli enbart "överviktig" enligt BMI (75% av övervikten)= 77 kg 26/1 
5. Gå ner 40 % av min vikt= 70 kg
6. Nå normalvikt 25 BMI = 64 kg

Att byta första siffra är också mindre delmål.
Första bytet av förstasiffra till 9! 28/7
Andra bytet av förstasiffra till 8! 6/10

Tredje bytet av förstasiffra till 7! 26/12

Hade 52 kg att gå ner. Total viktminskning 39,4 kg. Har nu 12,6 kg kvar att gå ner. Har gått ner 75,8 % av min övervikt.

Tv i sovrummet, bra eller dåligt?

Egentligen tycker jag inte man ska ha tv i sovrummet....meeeen....vi köpte en ny tv och satt den där iallafall. Jag lägger ju mig själv många kvällar och då är det rätt skönt, även när man är sjuk. Annars är sovrummet till för sömn och annat......fast vi har en stor tjej sovandes emellan oss så vi kan lika gärna ha en tv...haha.


Fransk rullgardin.

Jag älskar franska rullgardiner. Tycker de är så fina och de släpper in mycket ljus, vill man ha ännu mer så bara hissar man upp dem. Så här fint blev det i köket. Kanske inte syns men där är inbroderade 2-3 "medaljonger" (eller vad det heter) typ bokstäver, i vitt på varje gardin. Jag är nöjd! Nu väntar jag bara på min sko- och hatt hylla samt lite förnyelse/komplettering till köket. Kommer bli sååååå fint.


Dagens Mathias! (under bältet)

Jag har ju då problem med en visdomstand för tillfället, gör så himla ont och den har skavt hål i min kind, går nog snart över.....inte söka hjälp i första taget.....nejdå.....iallafall. Pga detta kommer här en "dagens Mathias":
"-Jag har hört att det är bra för visdomstanden att peta med den stora tandpetaren......HEHE (pilimariskt leende)."

Snuskgubbe där!!! Riktigt lågt!

Kökssoffa i barnrum?!

Så här blev det när vi tog en ärvd liten söt kökssoffa och satte den i Esthers rum. Hon älskar den, upp och ner hela tiden. Den sväljer också en hel del leksaker under locket!!! Gammeldags i min stil, tänkte dock byta tyg på locket. Något snyggt, tåligt tyg som ni kan rekommendera?


Servetter till ansiktet!

Kan bara rekommendera dessa. De är enormt bra, dyra men värda sitt pris. Det är en kemisk peeling som är lite mildare så man kan göra den hemma. Varje gång du använder servetterna sitter två stycken ihop, servett 1 och servett 2. Servett 1 är "peelingen" servett 2 är den som neutraliserar. Huden blir underbar, tar upp ansiktskrämen bättre, sminket håller bättre, huden får en fin lyster och man känner sig "slätare", oftast är jag super torr på vintern men inte denna gången!!. Inte så att jag har rynkor men efter viktminskningen kändes huden lite slapp i ansiktet, nu känns det bättre.
De är köpta på Renhud, märket är dr. Grossi. Jag har provat många hudvårdsprodukter, denna är den bästa. Kan användas var annan dag, jag använder dem var fjärde dag eller mer sällan.



Min make!

Ok, nu är det så att jag efter många års övervägande har bestämt mig för att börja dokumentera min kära makes bravader, med hans tillåtelse! Ni som nu tycker att jag hänger ut honom och hånar honom behöver inte läsa detta. Han tycker själv att det är roligt när han gör sina underbara bragder, vilket ni som känner honom vet eftersom han villigt berättar (eller vill att jag ska göra det för det tycker han är roligast). Jag gör helt enkelt som Emils mamma Alma gör i sin blå skrivbok då hon skriver om hans hyss.

Idag ska min man överraska mig med middag, ingen aning om vad det skulle bli.
Första intrycket var att det luktade brännt...hmmm. Därefter kom det goda matdofter. Min man säger: "-Jag tror jag ska söka till halv åtta hos mig."
Allt eftersom tiden går ser han mer olycklig ut och säger:"-Detta går åt helvete."
Stordottern kommer in och säger: "-Vad är det som luktar så räligt."
Mannen säger att maten är klar varpå jag går ut och ser typ en gratäng där det flyter en masa lös vätska. Täcket av tomat och ost som inte täcker hela formen utan mer mitten etersom där är så mycket vätska ser god ut men under den finns en grå köttfärs.....jag smakar......(tänk er hajen-musik här i bakgrunden).......den smakar bara kokt kött UTAN kryddor. Jag säger sympatiskt (faktiskt) då jag tyckte så synd om honom som lagt ner så mycket tid: "-Jag kan äta detta." Varpå mannen smakar och säger: "- Nej, fy faaaan, är ju vidrigt (spottar i vasken). Beställ Pizza." Sagt och gjort, Vesuvio och Hawaii.
Mannen undrar vad han gjort fel, när jag granskar receptet inser jag att han använt 1 burk krossade tomater istället för 700 gram hela tomater som skulle skivas, han hade bara några få som ett täcke och de var goda. I krossade tomater är ju vätskan ´"utkrossad" och drog dels ut allt saltet ur köttfärsen samt gjorde gratängen vattnigt=köttfärsen kokt.
Mannen ger lilldottern lite av riset som skulle vara till, och hon bara spottar och fräser. Mannen säger: "- fattas bara det, inte ens riset smakar bra."
Jag ber honom att inte låta bakslaget påverka honom till att lägga ner sitt nyvunna intresse för att laga mat, och han säger att han redan bestämt nästa rätt....... (Hajen-musik igen)...fortsättning följer.....

Vägning!

Hej!
Ja, då var man 600 gram från "enbart" överviktig, alltså inte fetma längre. Känns skönt men nu märker man att det inte går lika fort längre men jag klagar inte. Jag är nöjd om det går minst 0,5 kg/vecka ett tag till iallafall.

Dagens vikt var 77,6 en viktminskning med -1,6 kg på 17 dagar.     

   minskat med -0,4

 Mina mål:
1. Gå ner 10 % = 105 kg KLART! 30/6
2. Komma till tvåsiffrigt= 99 kg KLART! 28/7
3. Gå ner 25 % av min vikt (mer än 50 % av min övervikt)= 87 kg 4/11
4. Bli enbart "överviktig" enligt BMI (75% av övervikten)= 77 kg
5. Gå ner 40 % av min vikt= 70 kg
6. Nå normalvikt 25 BMI = 64 kg

Att byta första siffra är också mindre delmål.
Första bytet av förstasiffra till 9! 28/7
Andra bytet av förstasiffra till 8! 6/10

Tredje bytet av förstasiffra till 7! 26/12

Hade 52 kg att gå ner. Total viktminskning 38,4 kg. Har nu 13,6 kg kvar att gå ner. Har gått ner 73,8 % av min övervikt.

Altan vintertid.

Altanen går även att använda vintertid om man sätter igång vår gasolkamin. Så här mysigt kan man ha det då, med filtar, tända ljus, kaffe till mig och en Weissbier till Mathias. Storflickan leker och lillflickan sover=kvalitetstid för föräldrarna=viktigt!


Min speciella älskling!

Han är inte som alla andra...han gör mig glad, han gör mig jätte irrierad (ibland), han får mig att må bra! HAN ÄR MIN MAN och en underbar pappa till våra barn. Och han är speciell....ibland extra speciell.....inte riktigt som andra. Jag funderar på att göra en lite ram i min blogg (om jag nu kunde) där jag skulle lägga in "dagens Mathias kommentar" Iförgår var den iallafall så här: "-Ska bli spännande ikväll älskling och prova den nya sortens skorpor jag köpt".

Idag har han och stora dottern fått fullständigt fnatt (sett för mycket på Ronja rövardotter kanske). De begav sig ut i snön endast iförda boxer. Och till mina kära grannar, de gjorde det på baksida för att skona er. Hoppas vi inte blir "utfrysta" nu, hahaha. Passade bra in i sammanhanget, tycker ni inte haha. Här har ni dem: 

Nytt jobb!

Ok! Nu är det ju riktigt offentligt så jag kan skriva det här också. JAG HAR FÅTT NYTT JOBB!!
Jag har vetat det en tid men inte velat  berätta för riktigt alla förrän det var på skrivet och klart. Jag har fått ett kanon schema och vet att jag kommer trivas. Nya arbetsplatsen är Näsby vårdcentral. En stor vårdcentral med mycket att göra och olika kulturer vilket ger mångfald. Männsikorna som jobbar där upplever jag som erfarna och öppensinnade, vilket arbetssituationen skapar. Jag är SÅÅÅÅ glad för detta.

Utöver detta har jag bara knappt 1 mil till jobbet och kommer att jobba 80% på "helgreducerad" heltid (38,25 timmar/vecka). Jobbar var 4:de helg men är ledig fre-mån 2 gånger på 4 veckor. Kommer bli kanon!

Så här glad är jag: 
                                                        

Dagens!

Hej!
Har lite bekymmer med hur jag ska göra med förvaringen av mina foton. Vil ha dem på typ DVD och sen på någon backup (inte datorn). Ska det då vara ett USB eller en extern hårddisk (tycker dessa verkar krascha ofta?). Jag tycker om att fota, men minnet vet ni, att komma ihåg att ta med eller ta fram kameran, är inte min starka sida....

Mina foton tenderar ofta att bli liknande detta nedan, nuförtiden. Men jag tycker de är roliga. Esther vill inte stå stilla och Thilde håller......=skrik! missnöje! drama! Poängen här var att få med hur mycket snö vi faktiskt haft i år.



Idag plockar vi undan de sista julsakerna som elljusstakar och gran (tomtarna är redan nere). Även om mycket roligt ska hända innan så längtar jag nu till denna härliga tiden:


Lite bilder från nyår.

Vi hade super mysigt på nyår.
Vi va inbjudna hos familjen Nilsson som bjöd på 3 rätters bestående av kantarellsoppa (egenplockade kantareller i mängd, mums) till det ett utvalt vitt vin, färsspett på vildsvin med indisk touch, ris och fetaost sallad med honung till det ett utvalt kryddigt rött vin (gudagott), efterrätt var vit choklad panacotta med röda bär och ett got sött dessertvin till det.

Stort tack till familjen Nilsson för en härlig nyårsafton. Lite bilder!

Denna bilden är efter alla rätterna, bordet va så fint dukat från början, detta är när festen varat ett tag.....



Värdinnan posar.....



Så här såg jag ut. Lovade ju lite nya bilder till några stycken....


  

RSS 2.0